Yoga

Den yoga jag erbjuder är Kundaliniyoga. Den är mycket dynamisk och rörlig, och lägger stor vikt vid olika andningstekniker. Den stärker kroppen på olika nivåer; bland annat arbetar den med att tänja och sträcka, och med att öka flexibiliteten i ryggrad och nacke. Den passar alla, eftersom den är enkel att utföra.

Yogagrupper:

Måndagar 18.30 drop-in

Fredagar 8.30 seniorer, 10.00 drop-in

Meditation ingår alltid. Det kan vara andningsmeditationer, mantrameditationer eller helt tysta sittningar, kort eller långt.

Kärnan är medvetenhet. Uppmärksamt och vaket betraktar vi kroppen och är vittnen till hur vi andas, hur våra tankar och känslor rör sig genom oss. Genom att praktisera detta kan vi transformera hela vår livssituation genom att hitta den helhet som finns bakom lagren av oro, osäkerhet och tvivel.

Kundaliniyogan kom till västvärlden på 60-talet genom Yogi Bhajan. Han hade studerat yogan under nästan hela sitt liv när han i trettioårsåldern blev inspirerad att åka från Indien till USA för att delge resten av världen sådant som under flera tusen år varit hemligt. Det lär finnas mer än 80.000 pass som alla har olika funktioner för att hjälpa kroppen och själen.

 

Läs mer

yoga-splash-1 yoga-splash-3 yoga-splash-2