Behandlingar

Kraften i enkel beröring för att öka vår känsla av välbefinnande och reducera stress är allmänt känd. Förutom det så kan den medvetna beröringen i en kroppsterapi som massage och akupressur göra att du når djupare nivåer av dig själv genom att hjälpa till att tysta det ständigt tjattrande sinnet och få dig att släppa omvärlden med dess upplevda krav. Samtalet är det som kan lyfta omedvetna tankar, känslor och reaktioner till ytan för att få det belyst och därmed ge en möjlighet att förändra.

Massage

Massage och akupressur ger en djupt avslappnande effekt. När du slappnar av släpper också spänningarna i dina muskler. Avslappning är något som genomsyrar alla behandlingar. Med fysiska lättnader som smärtlindring, ökad cirkulation i blodomlopp och lymfa, stärkt immunförsvar och befrielse från ångest och depression är det märkligt att inte fler av oss går på regelbunden massage på grund av nödvändighet snarare än på grund av att vi unnar oss ”lite lyx”.

Kroppsbehandlingarna ger inte bara tillfällig effekt utan påverkar på lång sikt, bland annat genom att du ökar din kroppsmedvetenhet. När du blir mer kroppsmedveten kan du också bryta dåliga vanor som ger dig spänningshuvudvärk, ont i nacken och axlarna, ryggsmärtor eller andra begränsande problem i kroppen. Du känner helt enkelt när det är på väg åt fel håll innan det har gått för långt och kan förändra det som gör att du håller på att få ont.

Behandlingarna är skräddarsydda efter dig, ibland ingår andningsövningar eller andra avslappningsmetoder i dem. Varje möte svarar an till var du befinner dig just nu, och till vad du behöver.

Vare sig dina behov är fysiska , mentala, emotionella eller energetiska så är min intention att du ska fördjupa din kontakt med dig själv och din kropp för att du ska förstå och släppa gamla mönster som hindrar dig i ditt liv.

Läs mer

Samtal

Samtal är också en väg att gå för att komma till större medvetenhet. Att föra upp saker till ytan och dela med sig av tankar och känslor som man kanske gått och burit på länge är befriande och förlösande. Psykosyntesen, som är den samtalsterapi jag använder mig av, har många olika vägar för att hjälpa dig att uttrycka det som du bär inom dig. Man kan använda sig av teckning, rörelse, ljud, visualiseringar eller andra kreativa sätt. Grunden är dock samtalet. Det är alltid du som väljer vilken väg du vill gå. Också samtalet möter dig där du är just nu.

Assagioli, som är psykosyntesens grundare, vände sig till det friska i människan, i stället för att se till det patologiska. Han ansåg kärlek, kreativitet, skönhet, andlighet borde ha ett egenvärde och studeras för sin egen skull. Psykosyntesen handlar mycket om att medvetandegöra sina olika delar för sig själv för att kunna desidentifiera sig från dem. Till exempel kan man bli medveten om när man blir ledsen och automatiskt blir "den Sorgsne". Därefter kan man se att man HAR en känsla av sorg men man ÄR inte sin sorg. Han menade att människan har ett inre Själv som något slags helt och centralt, men att man lever splittrad genom sina olika delpersonligheter.

Mycket ofta arbetar jag med en kombination av samtal och kroppsbehandling. Samtalet kommer först och därefter en anpassad behandling på bänken.

Läs mer