Om Linda

Livsgnistan har funnits sedan 1995 och är verksamt inom friskvård. Det drivs av Linda Olsson som är massageterapeut, samtalsterapeut och yogalärare. Livsgnistan har bland annat arbetat med människor som varit utarbetade eller långtidssjukskrivna, barn med olika typer av problematik, vuxna med trauma, människor som vill hitta nya vägar i sitt liv,  och människor som bara vill ta hand om sig själva och må bra.

"Jag började med massage i kombination med akupressur för att ge människor möjlighet till djup avslappning och återhämtning från stress. Jag kände efter några år en önskan att kunna komplettera med samtalsterapi eftersom behovet av det var stort. Det gjorde att jag gick en samtalsterapeutbildning.

Efter ytterligare några år tillkom även behovet av yoga, eftersom jag själv utövat det under några år och märkt yogans stärkande effekter. Jag ville vara med och sprida den till människor, och på så sätt bidra till ett bättre mående både fysiskt och psykiskt. Sedan 2010 är jag yoga och meditationslärare. Det finns mycket man kan göra på ett enkelt sätt för att ta hand om sig själv.

Yoga och meditation gör det möjligt att förändra sitt liv genom att bli mer närvarande i sin kropp och den hjälper oss att bli klarare i sinnet. Det ger oss tillgång till djupare nivåer av oss själva, nivåer som vissa refererar till som anden eller själen. Om man släpper alla förklaringsmodeller så är min personliga upplevelse av yoga och meditation en känsla av helhet som leder till ett lugnare, lättare och gladare liv.

Varje dag använder jag min yoga, vare sig det är på mattan eller ute i “verkliga livet”. Andningen, kroppsmedvetenheten och närvaron gör det lättare att möta vad som än händer. Det är tydligt för mig att yogan erbjuder verktyg som hjälper oss att navigera i livet och komma hem till oss själva, hem till vår kropp. Genom det hjälper den oss att släppa sådant som inte gagnar oss. Det är också min erfarenhet att yogan erbjuder en väg till transformation och möjligheten att upptäcka att Helheten redan existerar där bakom oro, rädsla och tvivel."

Läs mer